Thursday, November 24, 2011

short post ; mengutip ibrah dari ia.serius! menangis tengok video ni. moga Allah rahmati Tok Guru Nik Abdul Aziz ...moga segala usaha yang dikerah mendapat tempat pada pandangan Allah, Tuhan Sekalian Alam.

ramai yang kata, jangan terlalu taksub dengan Tok Guru. huh~ sekarang tiada alasan untuk taksub sebenarnya. cuma mengagumi ketinggian ilmu. bukankah ulama itu waris para nabi. dan saya tak nampak lagi apa kesalahan Tok Guru ini pada masyarakat dunia, (malaysia terutamanya). hmm~ mungkin ada yang berpendapat , golongan ber'agama' mesti memuja.
hakikatnya, kami hanya mengagumi, dan doaku, Allah...ampuni beliau dan ampuni mereka yang memfitnah, membenci dan meminggir.redhailah...

p/s; saya kurang setuju dengan istilah golongan ber'agama' . ustaz ustazah, mahasiswa, graduan jurusan syariah sahajakah yang mahu masuk syurga? yang sedang berjuang demi agama? ahh..dunia dah pelik. agama dan kehidupan sudah dipisahkan. sebab itu makin lama makin banyak ikhtilaf. yang peliknya , dengan ulama pun mahu berkhilaf.
kadang-kadang hukum dunia @ barat lebih diagungkan daripada hukum Allah..berat, berat...!


hamiz. short post. kongsi rasa cuma.

No comments:

Post a Comment