Tuesday, September 11, 2012

selamat hari lahir , diri..

bismlillah .
"dakwah is a piece of winning heart "
dan hati yang ingin kita tawan , pada asalnya bukanlah baik , bukan suci murni daripada noda jahili . hati itu penuh cela , karat-karat dosa semakin memakan hati , hampir binasa . tapi kerana dakwah , hati itu berubah . daripada gundah kepada tarbiyah . daripada jahil kepada tahu .
dakwah . dah lama ia bermula . dan dah lama ia sampai . tapi tetap segar . sebab dakwah itu bukan perihal menarik mad'u kepada mereka , tapi membawa mad'u kepada Allah . mereka; ada di Malaysia . Allah; ada di mana-mana . bila dakwah itu didasari atas jalan menuju Allah , segalanya baik walau  tercampak ke mana-mana . insyaAllah .

Hari Lahir . tahun-tahun yang lepas , tahun ini dan tahun-tahun mendatang tak pernah sama . semoga yang berbeza ialah amal dan kematangan yang semakin meningkat dewasa . insyaAllah .

"selamat hari lahir ! sanah helwa!!" . ucapan epik sepanjang zaman . tapi tetap mampu mengukirkan segaris senyum pada yang menerima ucapan.=) terima kasih  ; bagi yang mengucapkan dan yang mendoakan .

last. minta maaf atas segala kekhilafan sepanjang kehidupan . doakan saya solehah sepanjang meniti kehidupan berbaki yang mendatang . banyak ujian dan cabaran yang MESTI ditempuh dengan IMAN . semoga Allah berkati usia kita . 19 tahun ; bukan angka kecil . dah lama hidup , amal masih kurang . la samahallah . semoga sempat menempah jannah sebelum ajal.

"selamat hari lahir yang ke-19 , hamizah binti ruslan . ^^V"
*thanks to my mom , dad , and whole family
*unexpected birthday cake from 'siblings' of JORDAN.


No comments:

Post a Comment